Dorohoi News Logo

Regina Maria (VIDEO): Acțiune de ecologizare efectuată de elevi în pădurea Horlăceni și Gorovei în cadrul acțiunii Let`s do it Romania!

Grup Scolar Regina Maria03

A păstra mediul curat a devenit o noțiune de bun simț în societatea modernă, însă această noțiune abia acum începe să pătrundă în spațiul românesc, de aceea campaniile de ecologizare și conștientizare a importanței mediului în viața omului au devenit cu mult mai importante. Un pas este făcut an de an prin Campania Let’s do it Romania, iar astăzi, 24 septembrie, Grupul Școlar Regina Maria a dovedit încă o dată că elevul contemtemporan trebuie să prețuiască natura, iar de nu știe cum, acesta trebuie ghidat.

227 de elevi ai liceului, însoțiți de profesori, au curățat și igienizat porțiuni din pădurea Horlăceni și din pădurea Gorovei. Activitatea a început la ora 8:30, iar copiii au fost transportanți la fața locului cu ajutorul a două autocare și a două microbuze care au făcut mai multe dumuri pentru a-i aduce pe toți voluntarii. Transportul a fost gratuit, iar Direcția de Mediu le-a asigurat participanților sacii menajeri și mănușile necesare.

„Este voluntariat și având în vedere că este vorba despre o acțiune la care copiii s-au înscris fără a fi obligați, înseamnă că în liceul nostru există un spirit civic foarte puternic. Am participat și anul trecut la această campaniei și o vom face și în viitor”, ne-a declarat Geanina Gheorghiță, profesor  la” Regina Maria”.

Colectivul didactic implicat a fost unul extrem de mare, profesorii au pus umărul cot la cot cu elevii pentru a face o treabă bună și a transforma cele trei zone în care au acționat în spații curate.
Coordonatorul proiectul, prof. Anișoara Rotaru ne-a declarat:  „Receptivitatea la noi a fost maximă, însă am avut și surprize; unii din copii nu au fost lăsați de părinți să vină pentru că aceștia nu au vrut ca ei să curețe după alții. Dar asta nu ne-a oprit, am avut astăzi un număr foarte mare de voluntari dornici să schimbe ceva și au făcut treabă fără a fi rugați, acționând din propria voință”.

Vezi VIDEO pe Dorohoianul.ro

Sursa: Dorohoianul.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web